Skaten & rolschaatsen

Rondom recreatiegebied Vlietland ligt een skateroute die uitgezet is met bordjes. Een skate- en rolschaatsroute door de mooie natuur van het recreatiegebied. Voor een drankje en maaltijd voor of na het skaten kunt u terecht bij restaurant Waterfront Vlietland

 

 

De skate- en rolschaatsroute 

Lengte:  13 kilometer

Start: Het officiële startpunt is in recreatiegebied Vlietland. De route kan ook gestart worden bij station Leidschendam-Voorburg. De Vlietlandroute sluit aan op de Weipoortroute. Beide routes samen zijn 31 km skategenot. 
De skatetocht loopt helemaal rondom en door het recreatiegebied Vlietland, met aan de zuidkant de Vogelplas Starrevaart. Een deel van de route loopt langs de Vliet, waar het met mooi weer redelijk druk kan zijn met fietsers en wandelaars. Het grootste deel van de route loopt over fietspaden, een deel over de gewone weg (geen drukke doorgaande weg). De verharding bestaat uit asfalt. Er zijn enkele bruggetjes met leuningen. 

Klik hier voor de bereikbaarheid van recreatiegebied Vlietland. 

Informatie & Contact

Neem hiervoor direct contact op met de bedrijven en verenigingen die op deze website staan.

In de groei

‘s Zomers is het druk in Vlietland. Teneinde het gebied het hele jaar door goed te laten gebruiken is er begonnen met de verdere inrichting van het gebied. Extra sport-, recreatie- en verblijfs­voorzieningen zullen Vlietland binnen enkele jaren één van de meest veelzijdige en aantrekkelijke recreatiegebieden van Nederland maken.

Recreatiecentrum Vlietland B.V

Recreatiecentrum Vlietland B.V is de overkoepelende organisatie voor de bedrijfsmatige ontwikkeling en exploitatie van Vlietland. Directeur is dhr. A.S. (Bart) Carpentier Alting. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

NB: Vlietland is de enige juiste naam voor het recreatiegebied aan de Vliet tegenover Voorschoten en gelegen tussen Leiden en Leidschendam.

Vlietlanden is een natuurgebied bij Vlaardingen dat beheerd wordt door de vereniging Natuurmonumenten.

Website beheer www.mchl.nl